Onderstaande brief mocht Frans Salden (mede organisator van het Kerstgala) ontvangen van Martin Hurkens:

Hoi Frans,

Heel veel dank voor je erg mooie en lieve woorden. Ik ben erg in mijn nopjes, dat het zo goed gegaan is. Je hoopt natuurlijk altijd, dat de organisatie, die mij inhuurt tevreden terug kan kijken op een geslaagde avond.

Ik moet ook een compliment geven aan jullie gasten (publiek), die passen zo goed bij mij, en deden zo ontzettend goed mee. Daar droom je als artiest van. Ik voelde me als een vis in het water. Ook petje af voor het programma van de avond en de organisatie.

Ik moet zeggen soms gaan opdrachten om te komen zingen verder als alleen optreden en in dit geval is dat ook zo. Ik ben blij dat ik je heb leren kennen en hoop ook dat dit niet voor het laatst is geweest.

Doe ook vooral de groeten aan jullie Fanfare en dirigent Jos Kuijpers ik had nog graag afscheid van hem genomen Ook aan je lieve vrouw Marij Ook van mijn Marianne nogmaals dank en tot ziens.

Groeten Martin en Marian Hurkens.

 

 

 

Afscheid.

Aan de leden van de fanfare:

Zaterdag 20 augustus jl. hebben jullie als fanfare op jullie eigen wijze afscheid genomen van Ger Bouwman. Het muzikaal opluisteren van zijn zeswekendienst door jullie heeft bij veel mensen diepe bewondering teweeg gebracht. Ook ik ben een van deze bewonderaars. Ik heb dan ook een dringende behoefte om jullie hiervoor dank te zeggen.

In de wetenschap, dat jullie in verband met vakantieperikelen niet met de volledige bezetting konden aantreden, is het jullie meer dan gelukt hier een bijzonder cachet aan te geven. Niet alleen de repertoirekeuze, maar vooral de wijze waarop jullie hebben gespeeld, heeft mij diep geraakt.

Als het je als (onvolledige) fanfare lukt om alle mensen in de kerk met jullie muziek tot in de ziel weet te raken, dan verdient dit niet alleen een groot compliment, maar ook grote bewondering. Ik wil met nadruk hier geen solisten noemen, omdat ik vond dat het collectief zo sterk was. Je voelde, dat jullie voor Ger speelden, hetgeen met name bij het laatste stuk zeer tot uitdrukking kwam.

Jullie hebben op een waardige wijze afscheid genomen van een man, die niet alleen als bestuurslid, maar ook als "vriend van de fanfare" veel voor jullie heeft betekend. Jullie konden op geen betere wijze jullie dank betonen voor deze zeer aimabele man als de wijze waarop jullie muzikaal afscheid van hem hebben genomen. Ik denk, dat ik hier niet allen voor mijzelf, maar ook namens alle aanwezigen spreek.

Nogmaals, een groot compliment aan jullie allen!

Frans Salden